Skiperi, voditelji tečaja

Marko

Marko je idejni začetnik NAS centra koji je nakon preplovljenih milja i milja po različitim morima i oceanima svijeta odlučio jedrenje učiniti dostupnijim i svoje jedriličarsko iskustvo podijeliti sa svim zaljubljenicima u more i vjetar.

Rođen ’71., od malena je vezan uz more te kao mlad jedri na olimpijskim klasama, a u Bakru završava srednju pomorsku školu. Duge plovidbe, barže i remorkeri, više od 8000 oceanskih i 7000 mediteranskih milja kao i 4 godine regatnog iskustva na maxi krstašima te više od deset godina skiperske karijere obećavaju puno znanja, još više pomorske mudrosti i iskustva i zasigurno dobrog učitelja jedrenja.

Uz posjedovanje Yacht master dozvole (100 BRT) Marko trenutno pohađa Westlawn Institute of Marine Technology gdje skuplja znanje za izradu svog prvog broda.

Robert

Tek godinu dana mlađi od Marka, rođen ’72. godine, Robert je svoje bogato pomorsko iskustvo stekao ponajviše kao skipper na regatnim brodovima po Jadranu i Mediteranu i to u razdoblju od 2000. do 2010. godine dok kao profesionalni skipper radi od 2005. godine.

Jedna od zadnjih regata na kojima je sudjelovao kao skipper bila je Giraglia Rolex Cup 2014. godine, a inače je strastveni sportski ribolovac koji osim morskih dubina udicom voli istraživati i kopnene dubine baveći se amaterski speleologijom. Posjeduje dozvolu za voditelja brodice C kategorije, govori engleski i ruski, a posljednjih godina otkriva tajne restauracije i vraćanja starog sjaja drvenim brodovima.

Vedran

Vedran o sebi kaže sljedeće: Rođen sam 1981. godine u Zagrebu, te sam odmalena ljeta provodio na moru gdje sam se zaljubio u more i brodove. Stoga nakon završene gimnazije 1999. godine u Dubrovniku upisujem studij Upravljanje jahtama i marinama na kojem napokon počinjem ploviti - jedriti i navegavati, kako bi rekli moji dragi Dubrovčani. Uskoro dobivam i dozvolu za "staru" Voditelja brodice. Završetkom studija postajem Inženjer nautičkog turizma čime sam odredio svoj životni i poslovni put. Iako me titule nikada nisu osobito zanimale, akademsko obrazovanje upotpunjujem uspješnim završetkom diplomskog studija Menadžment u pomorstvu te postajem Diplomirani ekonomist u pomorstvu. Jedriličarsko umijeće i mornarske vještine utvrđujem pohađanjem naprednog jedriličarskog tečaja u našoj najpoznatijoj jedriličarskoj školi, ANA-i, a nešto kasnije uspješno završavam i tečaj za dobivanje dozvole Zapovjednik jahte do 100 BRT. Od 2003. do 2008. godine radio sam u tvrtkama koje su se bavile prodajom jahti, a posao je, među ostalim, uključivao transfere uglavnom motornih jahti diljem Jadrana. U tom periodu povremeno unajmljujem jedrilice s prijateljima te napokon započinjem skiperirati i ploviti iz gušta te istraživati najskrovitije jadranske uvale i lučice.

Godine 2008. dobivam "posao iz snova" te postajem urednik u časopisu More. Moj je osnovni zadatak testiranje plovila svih vrsta i veličina te pisanje testova, ali i ostalih članaka, reportaža sa nautičkih sajmova, novosti i slično. Istovremeno intenziviram ljetna krstarenja Jadranom koji sam preplovio uzduž i poprijeko te ga upoznao gotovo kao "vlastiti džep". Spletom okolnosti 2014. postajem nautički freelancer ali nastavljam raditi i za More magazin, no od tada svoje vrijeme organiziram kako meni odgovara te počinjem još više ploviti. Time sam na neki način svoju zanimaciju iz djetinjstva i hobi uspio pretvoriti u vlastiti posao koji obožavam. Iste godine i sam postajem ponosnim vlasnikom jedne male jedrilice imena Mama.

Bojan

Bojan je rođen 1970.g., a jedriti je počeo u klasi optimist već sa 8 godina u YC Galeb. Tijeko svoje jedriličarske karijere jedrio je u klasama optimist, 420, FD, 49er, J24, Šljuka i postigao hvale vrijedne uspjehe.

  • Višestruki prvak Hrvatske u klasi Optimist,420,FD,Šljuka
  • Prvak evrope u klasi 420
  • Prvak mediterana u klasi 420
  • Sudionik olimpijskih igara u klasi FD u Barceloni 1992 godine

Newsletter #LearnSailEnjoy

#LearnSailEnjoy Newsletter šaljemo najviše 1X mjesečno.


NAS Sailing Center
Obala 21
51521 Punat, otok Krk
E: info@nas.com.hr
E: agencija@nas.com.hr (B2B)
M: +385 98 18 66 798

ABRIVA d.o.o. | Braće Monjac 9 | 51000 Rijeka