O nama

Mogli bismo reći da je sve počelo 2014. godine kad se višegodišnja ideja o osnivanju jedriličarskog centra pretvorila u stvarnost. Ali počeci zapravo sežu godinama unatrag. U vrijeme klupskih i samostalnih jedrenja, različitih regata i oceanskih plovidbi u kojima su se skupljale milje, tukli valovi, mijenjale posade i brodovi i zbrajali vjetrovi i nevere.

Kalili su se zanat i jedriličari koji su svoje znanje i ljubav prema moru i jedrenju odlučili podijeliti sa svima onima koji vole more; s već iskusnim jedriličarima, onima koji iza sebe imaju tek prve korake na palubi, ali i onima koji sanjare o svom prvom vjetru u jedrima koja ih vode na pučinu. Negdje u vremenu između želje i te odluke nastao je upravo NAS. North Adriatic Sailing Center.

Osnovan i utemeljen na iskustvu, pokrenut s entuzijazmom i ljubavlju, NAS okuplja tri iskusna skippera i moreplovca koji su voljni sve svoje znanje i iskustvo podijeliti s vama kako bi učinili prve korake na jedrilici, dodatno poboljšali svoje znanje i vještine u jedrenju ili potpuno profesionalizirali jedriličarske vještine i postali pouzdani skipperi svojim članovima posade.


 

Marko-page-001

Marko je idejni začetnik NAS centra koji je nakon preplovljenih milja i milja po različitim morima i oceanima svijeta odlučio jedrenje učiniti dostupnijim i svoje jedriličarsko iskustvo podijeliti sa svim zaljubljenicima u more i vjetar.

Rođen ’71., od malena je vezan uz more te kao mlad jedri na olimpijskim klasama, a u Bakru završava srednju pomorsku školu. Duge plovidbe, barže i remorkeri, više od 8000 oceanskih i 7000 mediteranskih milja kao i 4 godine regatnog iskustva na maxi krstašima te više od deset godina skiperske karijere obećavaju puno znanja, još više pomorske mudrosti i iskustva i zasigurno dobrog učitelja jedrenja.

Uz posjedovanje Yacht master dozvole (100 BRT) Marko trenutno pohađa Westlawn Institute of Marine Technology gdje skuplja znanje za izradu svog prvog broda.

 


 

Robert-page-001Tek godinu dana mlađi od Marka, rođen ’72. godine, Robert je svoje bogato pomorsko iskustvo stekao ponajviše kao skipper na regatnim brodovima po Jadranu i Mediteranu i to u razdoblju od 2000. do 2010. godine dok kao profesionalni skipper radi od 2005. godine.

Jedna od zadnjih regata na kojima je sudjelovao kao skipper bila je Giraglia Rolex Cup 2014. godine, a inače je strastveni sportski ribolovac koji osim morskih dubina udicom voli istraživati i kopnene dubine baveći se amaterski speleologijom. Posjeduje dozvolu za voditelja brodice C kategorije, govori engleski i ruski, a posljednjih godina otkriva tajne restauracije i vraćanja starog sjaja drvenim brodovima.


Marin-page-001

Najmlađi član NAS tima koji uspješno već godinama hvata brazde iskusnih kolega, Marin je rođen ’83. godine i skoro već deset godina radi kao profesionalni skipper.

Svestrani inženjer elektrotehnike zapravo je pravi ljubitelj mora koji je kao mornar radio ploveći po Mediteranu na motornom brodu. Posjeduje Yacht master dozvolu (100 BRT), govori engleski, talijanski i slovenski, a i u kuhinji se izvrsno snalazi.